Hun Fine brukte dette for å lage mat til tre mennesker:
- rundt 300 gram torsk
- 2 dl vann
- saft og revet skall av en halv sitron
- 1 ts salt
- 2 ts Maizena
- 1/4 fiskebuljong
- 250 gram dypfryste erter
- 1 eggeplomme
- 1 dl matfløte
- poteter
Aller først kuttet jeg opp potetene i båter, pyntet dem med litt olje og krydder og satt dem i ovnen på tuhundre grader. Det var faktisk den eneste delen av middagen jeg lagde.
Ta vann, sitronsaft, sitronskall, salt, Maizena og fiskebuljong i en kjele.
Kok opp.
Kutt opp fisken i passe store stykker.
Legg i fisken og la den trekke i ca ti minutter.
Visp sammen eggeplommen og fløten.
Hell ertene over fisken de siste fem minuttene.
Få fisken ut at gryten på et magisk vis og hold den varm mens du har eggeplomme/fløte-blandingen i gryten, rører og venter til den blir fin og tykk. Ha fisken tilbake i gryten.
Ha alt i fine skåler og spis sammen med fine mennesker.
Hun Fine er flink til å lage mat.
Hjerte.
mmmmmmmmmmmmmm... Skulle ønske jeg kunne lage mat!
SvarSlettJeg tror alle kan lage sitrontorsk. Det er superlett! (og godt).
SvarSlett