Det fine med hjemmelagde knekkebrød, er at man kan lage dem akkurat sånn som man vil. Gresskarkjerner? Ja, takk. Kjempemasse sesamfrø? Helst det, ja. Denne gangen hadde jeg dette i mine to brett med knekkebrød:
- 2 dl store havregryn
- 2 dl grovbakstmat
- 2 dl kruskakli
- 1 dl fiberhusk
- 2 dl solsikkekjerner
- 2.5 dl sesamfrø
- 1 dl linfrø
- 0.5-1 dl gresskarkjerner (ie det jeg hadde igjen i boksen)
- 7 dl varmt vann med 1 grønnsaksbuljongterning
Såher gjør man:
Kok opp vannet og ha det i et desilitermål sammen med buljongen. Det er så fint å ha buljong i, da blir det litt ekstra smak.
Blant sammen alt det tørre i en bolle.
Ha buljongvannet over og rør godt.
Bre deigen i et tynt lag utover to bakepapirkledde stekeplater.
Sett dem inn i ovnen på 180 grader og stek i 10 minutter. Ta brettene ut og kutt platene i knekkebrødpasseligstørrelse biter med en pizzakutter. Stek videre i 40-ish minutter.
Avkjøl på rist - og vips! Verdens beste knekkebrød.
Og det er så greit å lage samtidig som man leser. Akkurat som frokostblandingen.
(Kanskje jeg skal ta bilder av prosessen neste gang, hmm..)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
❦ Nature is a language, can't you read?