søndag 6. mars 2011

hjemmelaget frokostblanding

jeg er ikke a-menneske (hei wikipedia; a-mennesker følger døgnets rytme med tanke på søvnvaner, b-mennesker har en naturlig trang til å være våken langt ut i natten, og sover fem timer som per definisjon ikke er om natten. og forresten; a-mennesker har mye kortere fase mellom trøtt-våken enn det b-mennesker har, oja). jeg bare klarer ikke sove lenge om morgenen. i går våknet jeg halv syv. i dag våknet jeg åtte. og så hater jeg å ligge i sengen uten å gjøre noe. en søndag jeg våket sånn (åtte), gjorde jeg dette, for eksempel. i dag har jeg organisert kvitteringer.


jeg spiste hjemmelaget frokostblanding til frokost.

den lagde jeg i går, og jeg er kjempemassehurrafornøyd.

hjemmelaget frokostblanding + cottage cheese + bringebærsyltetøy = nam

og jeg lagde den sånnher; varm opp 1 ss rapsolje (eller solsikkeolje) sammen med 0.5 boks honning i en gryte. ha oppi det du vil av hakkede nøtter, tørket frukt, frø, korn og gryn til det blir passelig konsistens. jeg hadde opp i store&små havregryn, hakkede hasselnøtter, rosiner, solsikkekjerner og sesamfrø. neste gang skal jeg ha tørket ananas og kanskje tranebær i også. ha blandingen i en bakepapirkledd langpanne og stek på 160 grader i 25 minutter. rør rundt to-tre ganger i løpet av steketiden slik at alt blir likt ristet. avkjøl frokostblandingen og putt det i et fint glass. voilà!

jeg håper alle får en flott bollesøndag, jippi.


2 kommentarer:

  1. Så flink du er! Det hørtes godt ut :)

    SvarSlett
  2. Kjempegodt - og kjempeenkelt. Bare å blande sammen og putte i ovnen. Jeg lagde den samtidig som jeg leste - flott, avslappende og herlig lukt. I dag skal jeg kjøpe inn til en ny porsjon. Håper jeg finner mye digg tørket frukt&bær ! (:

    SvarSlett

❦ Nature is a language, can't you read?