onsdag 15. september 2010

Siri baker Chocolate peanut butter cake

Jeg er fast følger av denne bloggen. I forrige uke skrev hun et innlegg der hun hadde lagd denne kaken, og viste veien videre til oppskriften; Chocolate peanut butter cake. Jeg var nødt til å prøve den.

Så. Jeg inviterte mennesker, kjøpte ingredienser og begynte på bakingen. Jeg hadde allerede da jeg så kaken innsett at det ikke var en smekk-sammen-litt-ingredienser-før-den-stekes-og-er-ferdig-kake. Det jeg ikke hadde forstått, var at det var et kakeprosjekt som ville ta fire timer. Og at resultatet var en så mektig kake at jeg på langt nær hadde invitert nok flotte mennesker (ja, det er enda kake igjen fire dager etter bakedagen).

(Det var så mange ingredienser at jeg ikke fikk ta bilde av det slik jeg pleier å gjøre, og fordi jeg ikke er helt der at jeg har veldig lyst til å gjøre om alle cupsene til desiliter, tenker jeg at de som har lyst til å prøve bakingen (det inkluderer deg, Marita) klarer å lese til seg informasjonen ved hjelp av nevnte blogger).

Sett på ovnen på 175 grader og finn frem en stor bolle, en visp, en springform og bakepapir. Ideelt sett skal du bruke tre like store springformer, men dersom du er som meg (les; er student og ikke har tre like store springformer eller en ovn stor nok til dem), klarer du deg med én.

Ha mel, sukker, kakao, vaniljesukker (jeg brukte 2-3 ts vaniljesukker i stedet for vaniljeekstrakt), bakepulver og salt i bollen. 

Visp alt det tørre godt sammen.

Ha i fløte (jeg vil ikke ha rømme i kaken min. Punktum) og olje og rør godt. Tilsett vannet i flere omganger mens du blander godt sammen mellom hver gang. Ha til slutt i de to eggene og rør til en jevn blanding. 

Ta-dah! 
Bruk en slikkepott og skrap langs sidene for å passe på at alt er godt blandet sammen.

Hell røren i springformen (eller fordel den i de tre, hvis du har).

Dersom du bruker tre former, skal de steke omtrent tretti minutter. Jeg måtte steke min i femti minutter pluss, cirka. 

Sett formen på en rist for avkjøling. 
Når den er kald, skjærer du den i tre deler med en god kniv (ja, det er viktig at den er kald).

..så putter du den i fryseren og lar den stå der en halvtime-times tid.

Når kaken har stått lenge nok i fryseren, skal det være mulig å få de tre lagene fra hverandre uten at de deler seg i åtte millioner biter. Triks, med andre ord.

Lag glasur ved å blande smør, kremost, peanøttsmør og melis med en håndmikser.

Bygg en trelags kake og ha masse god glasur mellom lagene.

Lag sjokoladeglasur ved å smelte kokesjokolade, sirup, peanøttsmør og melk i et vannbad.

Husk å røre godt.

Hell sjokoladeglasuren over kaken..

..og bre den utover.

Så gjenstår det bare å nyte den sammen med mangemange fine mennesker i så små stykker som man klarer å skutte. Pluss noen liter melk ved siden av, såklart. Og ja, den er a m a z i n g. 

Kanskje jeg skal putte på til slutt at kaken nesten er bedre etter en dag eller to i kjøleskapet. Og selv om den virkelig er for mye, gjør det absolutt ingenting fordi man omtrent ikke klarer å spise noenting. Med mindre man spise kake fire dager i strekk, som meg da. 

Og så vil jeg si takk til Ronja som bakte flotte brød og kanelsnurrer, farget hår og assisterte med bildetaking og kakebygging. Og moren hennes såklart. Og hurra for søndags-bursdags-tante.

9 kommentarer:

 1. DEN VAR HELT AMAZING!!
  Drømmer i den kaken og gruer meg til om tre år når den skal skapes her på kjøkkenet!

  Stort hjerte <3

  SvarSlett
 2. Jeg gleder meg!
  (Og nå er jeg kvalm).

  SvarSlett
 3. Ooooi! Namnamnam! Du er så flink! ^_^

  SvarSlett
 4. Hoho, takk. Det var virkelig verdt de fire timene på kjøkkenet (og så var det jo mestermoro også, selv om resultatet ikke nødvendigvis så så bra ut som de mer verdensvandte bloggerne sine kaker).

  SvarSlett
 5. Jeg var vitne til hele prosessen. Siri har en touch, tålmodihet og kreativitet som ikke overaskende bunner ut I silk fantastiske kakekreasjoner! Jeg er dypt imponert - både over prosessen, gleden -og ikke minst Smaken av Kaka -naaaamm! Jeg har aldri spist såå lite kakestykke og vert såå mett helt til neste dag :-). Siri inspirerte meg skikkelig I helga med hennes kjærlighet til baking (og fotografering; så smakfulle bilder)så til helga skal jeg bake en av hennes Andre kaker som ligger ute på den flotte bloggen hennes! Noen forslag Siri, til hvilken kake jeg skal bake? Hilsen mamman til Ronja, Ellen

  SvarSlett
 6. ooh... ser godt ut, men kjenner jeg har spist for mye sjokolade de siste dagene :P

  SvarSlett
 7. Ellen;
  Så hyggelige ord! De varmer virkelig. Jeg tror forresten jeg vil holde en knapp på kanelkaken. Eller eplekaken. Eller kanskje sjokoladekjeksene, hvis småkaker er tingen (oj, så lett å velge). Håper helgen blir så bra som den kan være! Hils Aslak (:

  Tove;
  Jeg har også spist for mye. Skjønner ikke at jeg ikke lærer at jeg blir kvalm pluss hver gang jeg bare skal 'spise litt til'. Kanksje det ikke går an å putte voksenporsjoner ned i dessertmagen uten midlertidig smerte.

  SvarSlett
 8. hmmmm...looks so yummy...
  even i dont know ur language, but the pic is represent the yummy yuj yum,lol...

  xoxo
  dita

  SvarSlett
 9. I think the Smitten Kitchen recipe says all you need to know. It truely is yummy.
  (;

  SvarSlett

❦ Nature is a language, can't you read?