❦ Happiness is a warm gun

Jeg ble så glad av å skrive om de fine tingene i februar at jeg har lyst til å lage en egen liten fine-ting-side. Dette er et håpeløst forsøk på å systematisere noen av tingene som under absolutt ingen omstendigheter vil la seg, eller burde, systematiseres.


Den første tingen jeg vil skrive om, er nettopp det å skrive en liste over ting som gjør deg glad. Jeg tror alle har en mer eller mindre påbegynt mental liste, noe som er et ypperlig utgangspunkt. Nå vil jeg at du skal skrive det ned. Begyn med én ting og fyll på etter hvert, litt etter litt. Mest sannsynlig er du ikke klar over alle tingene som burde få en plass på listen enda, så det er om å gjøre å ha et åpent sinn og legge merke til alle de små, vakre tingene rundt deg.

Etter hvert som du finner ting du syns er verdt å ta vare på, kommer neste punkt på listen; finn ut hvorfor akkurat dette gjør deg glad. Skriv det ned, så nøyaktig som du klarer. Gjør det noe med hvordan du føler deg? Bringer det frem minner du trodde du hadde glemt? Får det deg til å drømme om hvordan du vil livet skal være? Eller gjør det rett og slett hverdagen bedre? Uansett hva grunnen er, er det lurt å skrive det ned. Hvis ting blir litt tristere i fremtiden, er det fint å ha en liste over fine ting som får deg til å huske alle de små tingene som får deg til å trekke på smilebåndet.

Så. Det er dette jeg har begynt med nå. Når jeg er ute, prøver jeg å se etter nye ting, ting jeg ikke har sett før. De fine tingene dukker opp når man minst venter det, som for eksempel da jeg gikk opp Karl Johan for åttehundredeogsøttisjuende gang og så hvor vidunderlige bygningene faktisk er. Jeg prøver å se andre veier enn der jeg pleier, jeg prøver å se ting med nye briller på.

Innlegget om de fine tingene i februar er et innlegg jeg har lest utrolig mange ganger. Det gjør meg glad å vite at jeg setter pris på så veldig mye mer enn det jeg til daglig tenker over. Denne listen/siden om fine ting er noe jeg gleder meg til å bruke tid på. Jeg gleder meg til å åpne øynene mer enn jeg har gjort hittil i livet, jeg gleder meg til å bli bedre kjent med både meg selv og det som gjør livet finere. Kanskje blir noen andre glad for det også?Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

❦ Nature is a language, can't you read?