mandag 13. desember 2010

13.

13. desember. Luciadagen. Jeg våkner og tenker at for akkurat et år siden leste jeg en tekst om en som hadde mistet bestefaren sin på akkurat den dagen. Jeg tenker at åh, jeg vet hvordan det føles. Og så tenker jeg at vi kanskje ikke føler på samme måte uansett, så jeg gidder ikke si noe om det. Bare leser og føler på min egen rare måte, trykker meg videre til neste blogginnlegg. 
Men det var vel egentlig sånn det var i fjor. 13. desember i år tenker jeg på hun som hadde mistet bestefaren sin, håper hun ikke har det alt for vondt (det er først nå at jeg tenker på andre som har blitt, du vet, borte på denne dagen). Så åpner jeg sjokoladekalenderen min, spiser sjokoladen, spiser litt av sjokoladen som var igjen fra kinoen i går. Jeg er kvalm helt til jeg setter meg ned ved frokostbordet og spiser vaniljeyoughurt med nøtter. Så er jeg kvalm igjen. 
Jeg lager planer for dagen. Jeg skal spise minst tre lussekatter, for det er det man gjør på Luciadagen. Aller helst vil jeg se Luciamennesker i tog også, men når jeg ikke går på barneskole eller i barnehage, og når jeg ikke står opp før halv ni (men det er fremdeles mørkt ute), innser jeg jo at jeg kanskje ikke kommer til å se noe tog. Også fordi jeg jobber hele kvelden, sånn etter jeg har vært student og lært meg masse om viktige ting, finner jeg ut at jeg ikke har tid til å bake mine egne lussekatter slik jeg helst vil, men må kjøpe dem i stedet. Det jeg ikke tenker på om morgenen er at det koster masse penger å kjøpe tre lussekatter på bakeri. Og jeg tenker heller ikke på hvor kvalm man blir av å spise alle tre. 
Så ja, jeg bestemmer meg for å kjøpe lussekatter. Og en klokke. Kanskje en tekanne også, hvis jeg finner kopper som passer. Det må være minst to. Tekannen skal helst være fransk. Det er det jeg bestemmer at jeg skal gjøre i dag. Pluss å dra på jobb, såklart. Den rareste Luciadagen noensinne. Jeg spør om det kommer Luciatog på jobben. De sier nei. Jeg spør om vi skal ha på nisseluer. De sier nei. Jeg finner frem en stor bunke franske filmer, jeg har nemlig lyst til å se alle samme. I natt, men det går kanskje ikke så bra fordi jeg skal opp klokken før seks og det er kanksje ikke en god idé å gå rundt døgnet når man skal gjøre viktige ting i hele morgen. Ehm, nei.
Tenker litt. Finner ikke tekanne. Finner et klokkekjede, istedet. Og maskara i rosa maskaraflaske som ikke er testet på dyr. Kjøper en julestjerne fordi jeg har så sykt hjemlengsel.
Det er en mann som ikke er hyggelig mot meg på jobben. Har mest lyst til å skrike, legge meg i sengen og se de franske filmene. Spiser opp lussekattene i stedet. Kvalm. 

2 kommentarer:

  1. jeg ville også se luciatog, men fikk ikke den gleden jeg heller. Men det var en veldig hyggelig dame i kantina som lurte på om jeg ikke ville kjøpe en lussekatt.

    SvarSlett
  2. Tommel opp for hyggelige kantinedamer.

    SvarSlett

❦ Nature is a language, can't you read?