søndag 5. februar 2012

En måned i film

I år har jeg sett mye film. Mye mer enn jeg har pleid å gjøre, i alle fall. Kanskje har det noe å gjøre med at jeg er i mørketidsland der har inntrådd en pytteliten mørketidsdepresjon og det eneste jeg orker å gjøre er å se. Ikke skrive eller lese eller høre. Men se. Dette er omtrent det jeg har sett;

Første dagen i totusenogtolv. Jeg så Sherlock Holmes: A Game of Shadows. Jeg liker Sherlock Holmes, selv om jeg brukte store deler av filmen på å planlegge at dagen etter skulle jeg se:

Jenta som lekte med ilden og Luftslottet som sprengtes.

Så var det TIFF og jeg så, i denne rekkefølgen; Microphone. En film fra Egypt om undergrunnscenen i Alexandria.

The Artist. Fransk-belgisk stumfilm som må være en av de stiligste stumfilmene jeg noen gang har sett.

Tomboy. En fransk film om hemmeligheter og vennskap. Min TIFF-favoritt, igrunn.

Inn i mørket. Den er norsk og handler om hvordan familier påvirkes av en ulykke. Den har premiere på norske kinoer omtrent nå, tror jeg, og er veldig verdt å se. Regissøren er forresten bare sånn 30 år, og dette er hans første spillefilm.

Så så jeg My father is Baryshnikov. Russisk (den første russiske filmen jeg har sett, kanskje), om oppvekst og ballett og fedre som ikke er der. Fantastisk morsom.

Til slutt så jeg Les neiges du Kilimandjaro. En fransk film om sosiale problemer, om å miste jobben og å ta vare på hverande. Filmen har premiere 10. februar - GÅ OG SE DEN!

Jeg har sett hele Pushing Daisies (endelig, det var faktisk et mål for totusenogelleve). Jeg får kjempelyst til å bake pai og ha på fine kjoler hver eneste dag.

Så har jeg sett to episoder av Dead Like Me, og lot det bli med det.

Angus, Thongs and Perfect Snogging. Fordi en av de jeg bodde med i Cambridge elsket filmen. Den er egentlig ikke verdt å se med mindre man har Aaron Johnson-crush.

Chatroom. Enda en Aaron Johnson-film. Om chatrooms, vennskap, kontroll og manipulasjon. Utrolig stilig lagd, og en fortelling man legger merke til.

Sherlock. BBC-serien. Hallo - genialt. Jeg har sett første sesong (= tre episoder) og gleder meg stort til å se sesong 2.

The Descendants. George Clooney-film de viste på TIFF, men som jeg ikke fikk sett. Når den går på kino, er det jo ikke noe problem allikevel. Den handler om familie, samhold og hemmeligheter.

House. JA. Da var jeg begynt. Snart ferdig med første sesong.

Så, har du noen film-/serie-/livstips?

(Alle bildene er screenshots fra trailere).

12 kommentarer:

  1. Elskar det øvste biletet! Ser føre meg at det må vere eit herleg rom å berre gå rundt og sjå i.

    SvarSlett
    Svar
    1. Just det. Det er så fint når det ser ut som det er et kjemperot, men at det er fullt av system allikevel.

      Slett
  2. Oi, så mange filmer du har fått plass til i en måned! Nå fikk jeg mange nye å putte på skal-se-listen min.

    Har tre filmtips: Stranger than Paradise, Lars and the Real Girl og Farvel Falkenberg. Ikke så nye, så kanskje du har sett dem. De er i hvertfall ganske forskjellige og fine på hver sin egen måte.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja ups, det er rart hva man kan få tid til når man ikke gjør så veldig mye annet. Jeg liker å tro det er litt godt for sjelen også.

      Takk for tips! Jeg har faktisk ikke sett noen av dem, har bare hørt om Stranger than Paradise og Farvel Falkenberg. Nå gleder jeg meg til å se alle tre. Hurra.

      Slett
  3. takk takk, det ser ut som flotte filmer. se Flickan og This is england (den har du nok sett) og De Grønne Slakterne, som jeg kommer på nå i farten.

    SvarSlett
  4. Ord frå deg er jo fine ord, dei. Og House er ikkje det dummaste ein kan sjå på. Det er jo ganske komisk til tider. Kanskje blir ein ekspertar på merkverdige sjukdommar/symptom til slutt (:

    SvarSlett
  5. Debuterte som alenegåer på kino med Les neiges du Kilimandjaro i går!
    Hvis du liker Zooey må du faktisk se New Girl, den nye serien hennes. Litt teit i starten, men man blir glad i den. Passer usedvalig bra en rolig helg i februar. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Alenegåing på kino er kjempefint. Håper du likte filmen (Parlez-moi de la pluie er forresten en annen veldigveldig fin fransk film som du kanskje vil like hvis du likte den andre, om du ikke har sett den allerede, såklart).
      New Girl, jeg gleder meg.

      Slett
  6. Jeg vil se balletfilmen fra Russland.

    Du burde se Pulp Fiction hvis du ikke har sett den før. Vet, skikkelig uoriginalt tips, men jeg så den i går og den var like bra (om ikke bedre) som da jeg så den for første gang da jeg var seksten eller noe. Ååå, den filmen er så bra ass!

    SvarSlett
  7. En måned siden sist innlegg også :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hardusett. Kanskje det er på tide å få tak i litt inspirasjon igjen.

      Slett
  8. American Dad
    Awkward
    Big Bang Theory
    Blue Mountain State
    Breaking Bad
    Californication
    Chuck
    Community
    Covert Affairs
    Dexter
    Drawn Together
    Entourage
    Family Guy
    Frozen Planet - Dokumentar
    Futurama
    Game Of Thrones
    Generation Kill
    How I Met Your Mother
    Invader Zim
    It's Always Sunny In Philadelphia
    Lie To Me
    Mad Men
    Once Upon A Time
    South Park
    Spartacus
    Suits
    Super Natural
    Terra Nova
    Two And A Half Men
    Walking Dead
    White Collar

    SvarSlett

❦ Nature is a language, can't you read?