lørdag 9. juni 2012

Første side i den røde boken

Det er juni totusenogtolv og det er ny bok. Eksamen er ferdig, for nå, og jeg er så ensom som jeg aldri har vært før. Går turer for at jeg skal glemme det, ser etter hus som er så fine at jeg kunne tenke meg å bo i dem. Ser på fjellene, alle steinene i strandkanten og havet som er så langt borte. Jeg tenker på alt jeg ikke har gjort mens jeg har bodd her, alle tingene jeg har tenkt at jeg skulle gjøre. Så kjøper jeg kaffe & bolle på Kaffebønna og setter meg ned på benken jeg satt på den ene 17.maien, hører roen og fuglekvitteret, ser på måkene som går nede i fjæra. Gir spurven bollesmuler og skjønner ikke hvorfor solbrillene mine ikke er her. Jeg ser turister med kamera rundt halsen, hører musikken fra torget i bakgrunnen, kikker på mennesker jeg har sett før, men ikke vet hvem er. Kanskje jeg skal dra hjem nå, løpe rundt vannet sammen med alle fuglene. Friheten. Går opp på et fjell i stedet, blir solbrent i kinnene og løper gjennom snøen med joggesko på beina.

For selv om det er mange ting jeg ikke liker med deg Tromsø, kan jeg  med hånden på hjertet si at du er fin som få og at jeg har blitt veldig glad i deg.

4 kommentarer:

 1. Ny bok er så bra. Gler meg litt til utvalet blir betre her eg bur, vil ikkje kjøpe før eg får sett litt forskjellige, hihi.
  Håper du snart blir mindre einsam <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg føler nesten at jeg kommer til å bli gammel og grå før jeg finner et sted jeg kommer til å bo. Men kanskje det er like greit hvis man skal bo ett sted resten av livet?

   Slett
 2. Jeg flyttet fra Bergen forleden, og da tenkte jeg og hele den siste uka på alt jeg ikke hadde gjort i denne byen. Det var litt vemodig,, men på en annen side er jeg ikke blitt så veldig glad i Bergen. Og nå har det skjedd ting som gjør at jeg kanskje må tilbake igjen likevel, og da er det ihvertfall ikke særlig vemodig likevel.

  SvarSlett
  Svar
  1. Oj. Bergen virker så fin. Jeg føler at det noen ganger er lettere å gjøre alt det man har tenkt til å gjøre hvis man er mer turist enn innbygger. Altså; skal man først bo et sted i flere år, er det jo ikke akkurat noen hast med å gjøre alt. Og vips. Så er det ikke mer år.

   Slett

❦ Nature is a language, can't you read?