søndag 28. desember 2008

Muleum lo

Okey, så jeg har begynt å lese en bok jeg har fått beskjed om at er den dårligste boken til Erlend Loe noen gang, men jeg ville lese den allikevel fordi den har perler på utsiden av seg og egentlig ikke har så mange sider inni. Jeg tror det er en av de dummeste tingene jeg noen gang har begynt å gjøre, for nå kjører tankene mine på i ett kjør, uten punktum eller avsnitt, og det er bare så vidt det er komma mellom alle ordene og setningene. Alle som har lest boken jeg har lest omtrent hundreogtretti sider i siden i går kveld, skjønner kanskje at den måten tankene mine plutselig er ordnet på er temmelig lik som måten jenta i boken skriver dagboken sin. For hele boken jeg leser er egentlig en dagbok på tohundreogseks maskinskrevne sider, og helt ærlig syns jeg ikke den er så veldig bra uansett. Derfor er det egentlig ikke så veldig kult at en ganske kjedelig, grønn bok skal påvirke hvordan jeg tenker og skriver bare fordi jeg leser den. Det er nesten som filosofene jeg leste om i høst og deres merkverdige måte til å påvirke verdensoppfattelsen min, men tankerushet er kanskje enda morsommere nettopp fordi jeg ikke kan slutte å tenke, og til slutt sovner jeg sikkert fordi jeg blir helt utmattet av den kontinuerlige tilførselen av nye tanker hvis opphav er mer eller mindre ugjenkjennelig. Hvis jeg hadde vært mer gal enn jeg faktisk er, tror jeg kanskje jeg ville ha sagt at jeg er gal, men jeg tror ikke det er veldig passelig nå, verken for meg eller dere eller noen.

Nå skal jeg gjøre noe og kanskje se hvor tankene tar meg.

3 kommentarer:

 1. Åhh takk! Jeg trodde jeg var den eneste som gjordet det der xD
  Hvis jeg har lest en bok med en veldig spesiell skrivemåte eller språk har jeg en tendens til å herme etter det både når jeg tenker og når jeg skriver. I hvertfall for en stund. Og det blir jo gjerne litt merkelig...

  SvarSlett
 2. Ja hurra, her er jeg også (med tidvis mentale problemer, kanskje). Det går visst ganske fort over da, men Gud så irriterende det kan være!

  SvarSlett
 3. Haha man føler seg ikke teit i det hele tatt når man begynner å skrive russisk slang etter å ha lest A Clockwork Orange xD Men ja, det går heldigvis for over.

  SvarSlett

❦ Nature is a language, can't you read?