torsdag 30. juli 2009

Siri baker bjørnebærpai

For omtrent en måned siden hadde jeg stor bakedag fordi Søster hadde bursdag. Nå sitter jeg igjen med fem oppskrifter jeg med passelige mellomrom tenker å dele med verdensveven. Her kommer den første; Bjørnebærpai.

Dette trenger du:

6 ss smør
450 gram bjørnebær
75 gram farin
1 egg
75 gram brunt sukker (pluss litt ekstra til dryss)
8ss melk
125 gram hvetemel
1 1/4 ts bakepulver

Aller først finner du fram en ildfast form som rommer rundt 1 l og smører den lett med litt smør. Sett så oven på 180 grader.

Ha bjørnebærene i en stor bolle og hell farinen over. Bland alt sammen godt sammen slik at alle bjørnebærene har et fint lag med sukker på seg.

Fordel deretter bjørnebærene i bunnen av formen.

Pisk egget og den brune sukkeret godt i en egen bolle. Rør så inn smeltet smør og melk.

Sikt mel og bakepulver i egg- og smørblandingen. Vend alt forsiktig med åttetallsbevegelser til du får en myk og fin deig.

Deretter fordeler du deigen jevnt over de sukrede bjørnebærene.

Stek paien på 180 grader til den er fast og gyllen - i omtrent 25-30 minutter.

Til slutt drysser du litt brunt sukker oppå. Server den mens den er varm, gjerne med vaniljeis ved siden av.














! Dersom du ønsker en lett sjokoladesmak, kan du tilsette 2 ss kakao sammen med melet og bakepulveret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

❦ Nature is a language, can't you read?