tirsdag 19. april 2011

paris.

i natt kom jeg tilbake fra paris. linda og jeg fant ut at vi skulle ta en liten påskeferietur til la france, sånn for å se litt annet, oppleve noe mer. så det var det vi gjorde. fire fantastiske dager i den fantastisk flotte byen. og bare sommer&sol-vær, ikke sånn overskyet som det egentlig skulle bli. hjerte. 

2 - my hotel - K

vi bodde i marais på et pyttelite hotell som het my hotel in france le marais. det kostet litt over hundre euro natten for et rom for to, så det harmonerte akkurat med studentøkonomi på tur. på andre siden av vinduet vårt, var det andre vinduer. med grønne planter og grønne markiser.

4 - dør - L

fordi vi bodde sånn omtrent -supersentralt-, bestemte vi oss for å bruke beina mest mulig. vi har gått paris på kryss og tvers. og sett tilsvarende mye. fine dører, for eksempel.

5 - potter a - K

og potteplanter i vinduskarmen.

3 - K

oftest ser jeg opp når jeg går. det er så mye fint å se. stakkars linda som hørte meg si/halvrope 'herregud, det er så fint her at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg' over middels mange ganger. for det er akkurat det det er. så fint at jeg får småmentale sammenbrudd, skulle ønske jeg kunne bli her i hele evigheten (eventuelt kanskje bli paris når jeg blir stor). jeg har sett veldig mange steder jeg gjerne kunne bodd også, forresten. sånn som i øverste etasje her, for eksempel. og så har jeg lyst på et vindu som har så bred vinduskarm at den kan fungere som en veranda uten at det er en veranda som stikker ut fra huset. om du skjønner. 

6 - love - K

hvis man ser ned mot bakken, kan man også se fine ting. jeg har sett mange ballerinaer og menn i flotthatt og 'love'. og space invaders, men de er helst litt høyere opp, igjen.

7 - ballerina - K

og så kan ballerinaer passe på posten også. det er fint. 

8 - bukser - K

store klær kan man henge der man vil.

9 - louvre - K

og store bygninger er bare flotte og fine og fantastiske. 

10 - lilla tre - K

det samme med store, lilla trær.

11 - eiffeltårnet bw

eller store tårn. 
som studentturister til fots, så vi mange paris-må-se-når-man-er-turist-ting. eiffeltårnet, for eksempel. og louvre og triumfbuen og sacré ceour og notre dame. jeg fant ut at jeg ville lage en litt siri-preget dokumentasjon for alle stedene jeg har besøkt. hvis du har fulgt med på tubmlren min, har du kanskje fått det med deg? (ja, jeg har sitti på bakken på alle de der stedene også). 

12 - pain au chocolat - k

i paris spiser man croissant og pain au chocolat til frokost. 
(og nårsomhelst ellers, hvis man har lyst).

13 - montmartre - k

vi dro en tur til montmartre for å se på bakker. og mer lilla trær og flotte graver.

14 - montmartredør - k

ja, og litt flere flotte dører. 

15 - laduree i - k

da vi gikk ned champs-élysées, gikk vi innom ladurée for å kjøpe makroner. det er jo et must.
og så satt vi oss ned og så på alle de fine fargene.

17 - laduree iii - k

..og spiste noen.

18 - laduree iv - k

mmm.
(det er litt leit å si at jeg egentlig like idéen om makroner mye bedre enn jeg liker makroner i virkeligheten. de er nemlig altforaltfor søte for meg). 

22 - g iv - k

og så har vi vært inne i mange fine butikker. små butikker og store butikker, matbutikker og godisbutikker og sjokoladebutikker. det er så fint at man nesten har lyst på alt. og så har man lyst til å taaaa på. men det er kanskje ikke en god idé. så noen ganger må man bare ta noen skritt tilbake å tenke på hvor fint det er når det bare ligger der.


og ja, så var vi på konsert en liten tur (moss + goldberg sisters + dears), spist fondant au chocolat, slappet av i jardin du luxembourg og dobbeltsjekket om slutten på davinci-koden stemmer med hvordan louvre er i virkeligheten. 

det var det jeg kom på å fortelle akkurat nå. 

3 kommentarer:

  1. Åhh så mange fine bilder! Jeg vil også til Paris. En eller annen gang. Er det så romantisk der som alle skal ha det til?

    SvarSlett
  2. paris er fantastisk. jeg har kjempelyst til å dra tilbake (eventuelt omtrent aldri dra derfra). så jeg heier på at du drar, altså ! jeg tror hvor romantisk det er kommer litt an på hvor du er (såklart, det finnes grenser for hvor romantisk det er å være omginget av svette smerikanske turister som skal ta familiebilde foran eiffeltårnet) og hvem du er der med (såklart). men jeg vil si ja. jeg fikk beskjed om at jeg romantifiserte paris litt for mye før jeg dro, men det var jo akkurat sånn det var i virkeligheten. ingen skuffelser at all ! stemningen og lydene og bygningene og baguettene og seinen. hjerte.

    (i say go. GO).

    SvarSlett

❦ Nature is a language, can't you read?