torsdag 19. mai 2011

Siri lager knekkebrød

Da jeg lagde bønnepostei, fant jeg plutselig ut at jeg ikke hadde flere knekkebrød igjen. Til tross for at jeg egentlig burde ha satt meg ned og lest (for ja, vi snakker eksamensperiode og stress og alt som følger med), satt jeg i gang med å lage knekkebrød i stedet. Det er vel strengt talt ikke det dummeste å gjøre samtidig som man leser, da det bare er å røre sammen alle ingrediensene, bre det ut på bakepapir og la det stå i ovnen til de er ferdige.

Det fine med hjemmelagde knekkebrød, er at man kan lage dem akkurat sånn som man vil. Gresskarkjerner? Ja, takk. Kjempemasse sesamfrø? Helst det, ja. Denne gangen hadde jeg dette i mine to brett med knekkebrød:

  • 2 dl store havregryn
  • 2 dl grovbakstmat
  • 2 dl kruskakli
  • 1 dl fiberhusk
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 2.5 dl sesamfrø
  • 1 dl linfrø
  • 0.5-1 dl gresskarkjerner (ie det jeg hadde igjen i boksen)
  • 7 dl varmt vann med 1 grønnsaksbuljongterning


Såher gjør man:

Kok opp vannet og ha det i et desilitermål sammen med buljongen. Det er så fint å ha buljong i, da blir det litt ekstra smak.

Blant sammen alt det tørre i en bolle.

Ha buljongvannet over og rør godt.

Bre deigen i et tynt lag utover to bakepapirkledde stekeplater.

Sett dem inn i ovnen på 180 grader og stek i 10 minutter. Ta brettene ut og kutt platene i knekkebrødpasseligstørrelse biter med en pizzakutter. Stek videre i 40-ish minutter.

Avkjøl på rist - og vips! Verdens beste knekkebrød. 
Og det er så greit å lage samtidig som man leser. Akkurat som frokostblandingen.
(Kanskje jeg skal ta bilder av prosessen neste gang, hmm..)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

❦ Nature is a language, can't you read?