tirsdag 26. februar 2008

Om Siri selv

Noe av det første jeg gjør når jeg besøker andres blogger, er å trykke på om meg-knappen. Jeg tror det er fordi en stemme sier at det er en fin måte å finne ut om jeg skal leke mer inne på bloggen eller klikke meg videre til neste. Etter mye om og men, har jeg funnet ut at jeg kanskje skal presentere meg selv litt også. Tror jeg.
Siri.
Siri GS. Det er navnet. Men det visste du kanskje allerede? Siri-landet grunnla jeg i totusenogåtte for å ha et sted som var mitt, et sted jeg kunne bestemme hva som skulle skje, et sted som kunne være akkurat så fint som jeg hadde lyst til at det kunne være. Til å begynne med kalte jeg Siri-landet for Siris sentrifugale separatisme, sånn i et forsøk på å beskrive tankene mine fra tid til annen. Små glassdråper av en skiftende fantasi som meddeles verdensveven, har det alltid vært.
Så, hvem er Siri?
pastedGraphic.pdf
Det kommer an på hvem du spør. Noen vil kanskje si at jeg er studenten som på 24 timers varsel flyttet fra kongerikets mer siviliserte deler til T-land; en av de mer nordlige byene som begynner på T. Noen vil kanskje si at jeg er hun som ikke helt vet hva hun skal gjøre med livet, men allikevel bruker tiden på noe veldig mange andre skulle ønske de gjorde. Siri er hun som har veldig mange drømmer, men som mest sannsynlig ikke kommer til å gjennomføre en brøkdel av dem. Siri er hun som elsker å tråkke på tomme eggekartonger i sokkelesten og helst pusser tennene mer enn tre ganger om dagen. Siri elsker å bake, elsker å gå turer og finne fine ting. Siri er veldig glad i det som var før - gamle sko, gamle esker, gamle minner. Siri drikker minst tre kopper te om dagen. Dersom hun skal kjøpe frukt eller smågodt på butikken, må antallet alltid være et primtall. Aller helst skal det være tre, syv dersom det er riktig dag. Hun må alltid sitte på et oddetallsnummerert sete og blir stressa dersom det er rotete rundt henne. Siri er hun som blir litt forskrekket hver gang hun våkner og ser at solen skinner - hva har jeg gjort for å fortjene dette? - men liker regn minst like godt. Hun har et halskjede hun er helt overbevist om at er forhekset, og det er hun bittelitt redd for å bruke. Siri synes England er det besteste landet og smelter litt inne i brystet hver gang noen snakker engelsk. Shakespeare leses helst foran King's College, kakao skal drikkes med sugerør og rekkefølgen må være ost-mais-grønt når hun skal spise taco. Siri har en mage som forsøker å synge hele dagen, men som desverre er akkurat like flink til å lage fine syngelyder som Siri selv. Hun elsker sjokolade like høyt som hun elsker Jimby - koseapen hun fikk at Mamman sin, apen som ble kastet i bunnen av en stor kiste fordi den ikke var søt nok, men som en dag ble funnet frem for aldri pakkes vekk igjen. Dessuten er det verdt å merke seg at Siri er en perfeksjonist, men elsker hvor sjarmerende det er med ting som ikke er perfekte.
Mest sannsynlig liker Siri deg også.
Så..hvem er du?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

❦ Nature is a language, can't you read?