lørdag 19. juni 2010

Jeg kan godt late som jeg er en Birkebeiner

Tove og jeg dro på tur, akkurat sånn som vi hadde planlagt. Vi ville leke litt på Birkebeinerstien i noen dager, noe som etter planen skulle passe ypperlig for to stykk studenter som ikke har alt for store ambisjoner om å bli den neste Lars Monsen. Det gjorde det også.Jeg er veldig dårlig på tipsdelen av bloggeverdenen, men kanskje jeg skal kaste ut et turforslag allikevel. Vi dro i alle fall til Rena for å overnatte på Rena Camping (i sånne fine hytter vet du). Det er akkurat passelig for studentøkonomien, da alternativet er å gå til Skramstadsæter og betale dobbelt så mye for overnatting. 

Neste morgen gikk vi først til Skramstadsæter og så på sauene før vi gikk videre til Hallgutusveen. Tilsammen gikk vi i ni timer, inkludert pauser (og en god rundtur utenom stien for å se på..hyttene). 


Neste dag gikk vi fra Hallgutusveen til Åkersætra, fem timer tilsammen. Virkelig, det var et helt fantastisk område. Kryssing av elver med vann opp på låret mens man balanserer på steiner med ti kilo på ryggen, snille campingturister like ved som lar oss låne kokeplaten fordi propanen på hytten streiker. Himmel. 


Siste dagen gikk vi fra Åkersætra til Sjusjøen, noe vi bruke fem timer på. Dette inkluderer v e r d e n s   l e n g s t e kilometer opp på Snørvillen i vind, regn og hagl. Fordi Sjusjøen-stedene tar betalt over budsjettet for overnatting, tok vi bussen derfra til Lillehammer og videre toget tilbake til Christiania.


Turen var helt fantastisk. Rett og slett.
Hei Norge, jeg liker deg.

6 kommentarer:

 1. Savner ikke Norge i det hele tatt...... :/

  SvarSlett
 2. såå masse fin natur :) imorgen er det søndag!

  SvarSlett
 3. Indeed, Norge er flott!

  (Og jeg som hadde tenkt til å glatt hoppe over søndagen i morgen også - nå kan jeg jo ikke allikevel. Det er nok bare sundt, hurra.)

  SvarSlett

❦ Nature is a language, can't you read?