mandag 21. mars 2011

om inkabær


dette blir på en måte innlegg nummer to om fantastisk mat. til tross for at jeg merker det er en økt interesse for supermat og raw food i bloggverden (eller kanskje det bare er meg som har begynt å besøke veldig mange bloggere som oppholder seg i samme bydel?), har jeg lyst til å skrive pyttelitt om inkabærene allikevel. (og ja, jeg lurer litt på når jeg kommer over må-skrive-med-liten-forbokstav-perioden jeg er inne i nå). 


ok. inkabærene er små guloransjebrune bær som er omtrent like store som..to rosiner. de smaker surt, og første gang jeg hørte om dem var i settingen 'surt og sunt godis'. jeg syns det er omtrent akkurat det det er. de smaker surt godteri, har konsistens som surt godteri. 


bærene har egentlig det fine navnet physalis peruviana og inneholder blant annet vitamin a, b1, b6, b12 og c. og ja, det er faktisk de fine pyntebærene man finner i butikken, bare at de jeg har er tørket. 


inni dem er det masse små frø, bare se. jeg liker å spise dem som godis. enkelt og greit. 

jeg har kjøpt de tørkede inkabærene mine fra gojiking, sånn som med gojibærene. ellers så kan man jo kjøpe dem fra norske økosjokolade, for eksempel.

6 kommentarer:

 1. Det er så innmari koselig å få mail om at du har kommentert inne hos meg! Nå har jeg enda en ting å glede meg til: bilder fra Paris! Der har jeg aldri vært, så jeg håper du skriver litt om hvordan det er der. Også ble jeg veldig nysgjerrig på hva som skjer 1. juni. Er det hemmelig? ;)

  Jeg skal prøve å skrive oftere. Men siden det liksom skal være en gladblogg, må jeg både være glad OG ha blogginspirasjon på en gang for å skrive. Men jeg skal skjerpe meg. Lover.

  SvarSlett
 2. åh, takk det samme.! nå må jeg nesten passe på å ta masse paris-bilder. og jeg gleder meg bare enda mer ! 1. juni er bare en liten midlertidig-mål-plan-dato. ingen store happenings (:

  det er fint når du skriver og er glad. jeg tror kanskje ikke man kan skjerpe seg på gladheten, men man kan jo i alle fall nyte maksimalt av den når den er der. jippi !

  SvarSlett
 3. Hvis jeg spiser sånn, blir jeg kjekk og stram som Brannmann Sam?

  SvarSlett
 4. Hvor mye betalte du i shipping?

  SvarSlett
 5. jeg kjøpte 1 kg gojibær + 0.5 kg inkabær, og da betalte jeg 109,- i shipping. not too bad, syns jeg.

  SvarSlett

❦ Nature is a language, can't you read?