Denne oppskriften er noe modifisert, og holder til ett lite brød:
- 1 pakke fersk gjær
- 1 ts salt
- 4 ss olje
- 3 ss soltørkede tomater
- 3 dl lunkent vann
- 3,5 dl grovt rugmel
- 2,5 dl byggmel
- 1 dl siktet hvetemel
- olivenolje til pensling
- litt grovt salt
Bland gjær og salt godt sammen. Tilsett så 4 ss olivenolje og bland godt. Ha i vannet og tomatene og rør det godt sammen med resten. Ha til slutt i melet. La deigen heve i 1,5 time.
Ha deigen over i en liten langpanne og trykk den ut i kantene. Pensle den med olivenolje og strø over salt. La den heve i 45 minutter.
Stek brødet så på 200 grader i 20 minutter.
La det avkjøles på rist. Del det så i firkanter som du igjen deler på langs. Fyll det med noe godt og nyt en god lunsj.
Hurra!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
❦ Nature is a language, can't you read?