søndag 17. januar 2010

Siri baker pai med skinke og løk

Jeg har kjøpt meg nytt objektiv til kameraet mitt. Ikke et veldig fancy objektiv, ikke et veldig dyrt objektiv, men et temmelig stilig objektiv jeg allerede etter én dag som stolt eier av er veldig-veldig glad i. Det siste døgnet har jeg lekt meg litt med det, prøver å lære det å kjenne. Det har blitt bilder av det, ja det har det. Men akkurat nå vil jeg vise frem paien jeg nettopp har lagd i stedet for bilder av kalde T-land. Hurra!

Denne paien holder til fire porsjoner:

 • 3 plater butterdeig
 • 1 løk
 • 1 rødløk
 • 1 purre
 • 100 gram smårettsskinke
 • 50 gram ost
 • 3 egg
 • 2 dl melk
 • salt og pepper
Sett ovnen på 180 grader, aller-aller først.

Så kutter du den ene butterdeigplaten i to. Legg den halve platen så litt over en av de hele og kjevle den ut så den passer i bunnen av formen du velger å bruke til å lage paien i. Selv valgte jeg en brødform, og det har absolutt ingenting å gjøre med at jeg er student og at det var det jeg fant i kjøkkenskapet, ups. Legg butterdeigen i formen og prikk den med en gaffel. Det kan forresten vært greit å ha bakepapir i hvis du gjør som meg og bruker en brødform, sånn av ehm, praktiske årsaker. Stek bunnen i ovnen i 10 minutter.

Mens paibunnen er i ovnen, kutter du opp løken i passe store biter. Stek det i   en panne sammen med smårettsskinken så det blir mykt.


Visp melken lett sammen med eggene. Smak til med salt og pepper, eventuelt med litt andre snasne krydre du har stående.


Det siste du skal få tid til å gjøre i løpet av paibunnstekingen, er å kjevle ut de gjenværende enogenhalve butterdeigplatene i samme størrelse som første utkjevling.


Alt under kontroll?


Når paibunnen er ferdig stekt, har du løkblandingen i formen. Dryss over med ost og dytt alt litt sammen. Hell over eggeblandingen og legg til slutt over butterdeiglokket.


Stek paien midt i ovnen i 30 minutter.


What to do?

Jeg syns du skal lage en fin salat til å ha ved siden av, i alle fall. Kanskje har du tid til å skrive et brev til et fint medmenneske mens paien står i ovnen også?

Men aller helst håper jeg du har tid til å gi litt fra hjertet ditt til noen som virkelig trenger det.
Jeg håper det smaker med pai!

7 kommentarer:

 1. nammenam, den så god ut! :)

  SvarSlett
 2. Det var den også, virkelig!

  SvarSlett
 3. Har endelig fått tatt igjen noe av etterskuddet jeg har ligget på med bloggen din :p
  Mye fint her siden sist altså! Særlig masse gode oppskrifter. Laget faktisk skinke og egg pai en dag forrige uke da jeg fikk besøk, og det ble stor suksess. Riktig nok med hjemmelaget paibunn og purre i stedet for løk, men godt ble det uansett :)
  Ble også inspirert til å lage foccaiabrød snart, for den oppskriften ser fantastisk ut. Nå skal jeg lese noen fler av dine meget velskrevne tekster :) Alltid like kos.

  SvarSlett
 4. Wow, takker. Det høres ut som en veldig god pai. Jeg har en superenkel paibunn som kan brukes til absolutt alt. Kanskje kommer den på bloggen plutselig den også (men noe sier meg at jeg burde passe på at det ikke blir bare oppskrifter her, uff). Purrapai a la Inga, nammis.

  SvarSlett
 5. Ikke noe galt med oppskrifter ;) Det trengs alltid for oss som ikke er så vant med å plutselig måtte lage vår egen mat hele tiden

  SvarSlett
 6. Hoh, true. Det får meg til å eksperimentere litt mer med maten også. Så da er det kanskje greit? Tih.

  SvarSlett
 7. Jepp, da blir alle fornøyde :D

  SvarSlett

❦ Nature is a language, can't you read?