fredag 9. april 2010

Siri lager brokkolimuffins

Da jeg spurte om favorittmuffinssmak på den lille giveawayen min, fikk jeg svar fra Lisbeth som likte alle muffinser borsett fra de med spinat- eller brokkolismak. Nå har det seg slik at den beste grønnsaken jeg vet om, er brokkoli. Så jeg tenkte å lage brokkolimuffins, jeg. Hvorfor ikke, kan man spørre?


Jeg lagde fem store muffins av dette;

100 gram siktet hvetemel
125 gram sammalt hvetemel
2 ts bakepulver
salt & pepper
basilikum
1 egg
2 ss rapsolje
1,75 dl melk
100 gram brokkoli
litt purre

Sett ovnen til 175 grader.

Kutt opp brokkoli og purre i passe store muffinsbiter, altså sånn litt små. Bland sammen mel, bakepulver og krydder i en bolle. Visp lett sammen egg, olje og melk i en annen. Rør så sammen det våte i det tørre - rør kjempekjempegodt. Ha til slutt i brokkolien og purren. Fordel deigen i muffinsformer og stek dem i 25-30 minutter. Avkjøl dem litt før de serveres sammen med salat.

Brokkolimuffins står i alle fall på frk. Lislands og Siris liste over muffinser vi er veldigveldig glad i.

8 kommentarer:

  1. Jøsses.. det HØRES ikke fristende ut, men ut ifra bildet ser det jo faktisk ganske så godt ut! :)

    SvarSlett
  2. De var faktisk veldig gode altså - men det er mer middagsmat enn dessert, skal sies.

    SvarSlett
  3. Det hørtes faktisk godt ut:) Får jeg det servert neste gang jeg beveger meg i nærheten blir jeg veldigveldig glad :)

    SvarSlett
  4. Jeg lager dem gledelig igjen, altså! Fin frokost, fin lunsj, fin middag. Namnam.

    SvarSlett
  5. brokkolimuffins er verdens dårligste oppfinnelse

    mvh Dag-V

    SvarSlett
  6. Jøss det hørtes ikke særlig fristende ut, men jeg er veldig glad i brokkoli, var det godt? Blåbærmuffins er min favoritt :D <3
    Ha en fin dag i sola :D

    SvarSlett
  7. Vi syns i alle fall de var veldig gode. Anbefaler virkelig å gi det en sjanse, altså. Jeg måtte lage en ny porsjon dagen allerede dagen etter (10 av de 12 ligger nå i fryseren og venter på at jeg vil ha dem til mikrostudentmiddag i den nære fremtid). Brokkolimuffins er like godt til middag som blåbærmuffins er til dessert, omtrent (:

    Kos deg masse i solen, du også (her snør det visstnok, men jeg-klager-ikke..øøh).

    SvarSlett

❦ Nature is a language, can't you read?