søndag 30. mai 2010

❦ Kunnskap

Oj, det er søndag igjen.
Jeg har allerede forklart hvordan dagene er for tiden, så det er ikke noe vits i å grave enda mer i det. Det blir ikke noe mindre søndag uansett. Og i dag er neste punkt på listen over fine ting kunnskap.


Hver gang det viser seg at jeg vet noe, blir jeg litt glad inni meg. Spesielt hvis det er noe ikke alle andre vet. Jeg vet for eksempel ganske mye om te. Og band som ikke er de mest kjente i verden (har du hørt om Folded Light, kanskje?). Jeg vet ganske mye om ting som i det store og det hele sikkert kan kalles uviktige, ting som man lett kunne gått gjennom livet uten å vite. Jeg husker for eksempel bursdagene til sånn cirka alle (og jeg har lagt merke til at det kan være en freak-out-faktor), jeg kan hele Images and Words utenat, jeg vet over middels mye om Charles Manson og vet hvilken bok Mark David Chapman leste da politiet kom 8. desember 1980.

Jeg kan liste opp albumene til The Beatles i kronologisk rekkefølge (som mange andre, tør jeg gjette), jeg husker alle stedene jeg har fått postkort fra. Jeg vet ganske mye jeg ikke er klar over at jeg vet, ting jeg sjelden husker, og mesteparten av det jeg vet er ting andre aldri ville trodd jeg visste. Dersom jeg møter deg, husker jeg mest sannsynlig både ansiktet ditt og navnet ditt resten av livet. En av de største svakhetene mine derimot, er at jeg ikke tror på kunnskapen min. Dersom jeg sier noe faglig, legger jeg alltid til "men det er jeg som sier det, så jeg ville sjekket det et annet sted for å være sikker". Ikke at Siri er noen wiz som har låst det hun kan ikke i en skuff og helst ikke vil dele det, altså.

Men hei, det er alltid like morsomt å vite noe. Det er morsomt å lære. Jeg tror det er noe av det fineste med å studere - det er alltid spennende å lære nye ting. Og det er så mye jeg skunne ønske jeg visste.


Og fant forresten sangen, helt uten meningen.
Jeg sa dummedummedumme til Spotify, men fant ut at jeg skulle redde situasjonen med å lage en spilleliste med den besteste musikken som finnes i stedet. Helt plutselig kan du også få den.

2 kommentarer:

  1. bare så du vet det, siden vi har hatt kollokvie ogsånn, så tenker jeg alltid "oh, det sier Siri og hun tror jeg alltid på for hun kan veldig mye". :D
    også er jeg veldig imponert over at du kan sånne mange andre rare ting!

    SvarSlett
  2. Oj, overraskelse i fjeset. Det var hyggelig, virkelig! Nå ble jeg eksamensglad.

    SvarSlett

❦ Nature is a language, can't you read?