søndag 23. mai 2010

❦ Magisk musikk

Det er eksamensperiode. Det betyr at alle dager bare er dag. Ingen prefiks, ingen røde dager. Jeg fant akkurat ut at det er søndag, noe som betyr at det skal et punkt til opp på listen over fine ting. Her skal ingen lure seg unna.

I dag vil jeg skrive om magisk musikk.
(Dette er ikke musikk-punktet på listen forresten, bare for å ha det klart. Det skal få sin plass på listen det også, men det blir ikke før det kommer en dag jeg vet er søndag. Mhm.)

Før danset jeg. Av type organisert dansing, altså; møt opp på dansetime, dans, dra hjem fra dansetime, dra tilbake neste uke. En gang spilte dansepedagogen en veldig fin sang. Det var en sang jeg hadde hørt før, men som jeg ikke visste noe mer om. Det var omtrent verdens vakreste sang.

Jeg ble like glad hver gang jeg tilfeldigvis hørte sangen, til tross for at jeg ikke visste hva den het, hvem som sang. Det var nesten så jeg hadde lyst til å reise meg opp å spørre hva er det vi hører på?, samtidig som en del av meg hadde lyst til å sitte i ro. Jeg kunne bare se for meg en ballettdanser, med tåspissko og roser i duse farger som danser på en sky. Jeg tror ikke det gjør noe at det ikke gir noen mening. Sangen gav meg en slags indre ro. Og en del av grunnen til at jeg likte den (og fremdeles liker den) så utrolig godt, var nettopp fordi jeg ikke kunne sette ord på den. Det var den magiske sangen.

En dag, etter jeg hadde vært på joggetur, fant jeg frem en musikkplate hjemme jeg aldri hadde sett før. Jeg satt den på, la meg på gulvet. Jeg hørte én sang, hadde øynene lukket, tankeløs. Sang nummer to.

Der var den.

Jeg er veldig glad i den magiske sangen fremdeles. Jeg mener, virkelig, det er en av verdens vakreste. Den leie delen er at ballettdanse-på-skyene-følelsen ikke er like sterk nå som den var før jeg fant ut at sangen faktisk hadde et navn, at den var en del av virkeligheten.

Nå har jeg funnet en ny magisk sang. Jeg har hørt den to ganger. Den gir meg omtrent samme piruettfølelse, men rosene har litt sterkere farger.
Og jeg har ingen intensjoner om å finne ut hva den heter.

Vet du om en magisk sang?

7 kommentarer:

 1. Denne kommer i alle fall langt opp på listen over mine magiske sangfavoritter:

  http://open.spotify.com/track/1GdsUrT9l6n8X416s2SIUa

  SvarSlett
 2. Porcupine tree - trains

  dag-v

  SvarSlett
 3. Oj Marit, den var virkelig vakker.

  Jeg er så glad for at du introduserte meg til Porcupine Tree, Dag-Vidar. Det er fantastisk når Trains dukker opp, hurra.

  SvarSlett
 4. Dette er musikk jeg er vokst opp med i hjemmet. Misunnelig? :P
  Enya har mye vakker musikk, og Caribbean Blue er et av høydepunktene.
  Det minte meg på noe.. Jeg må finne Enya i Spotify eller rippe cdene..

  SvarSlett
 5. Sweet!
  Jeg liker Enya. Et av de få kvinnemenneskene som finnes i musikklisten, min, gitt. Mystifikasjonistisk.

  SvarSlett
 6. Hva med Tori Amos? Hun har mye fint.
  BTW, har du Spotify Social? Da kan du legge meg til som venn :P

  SvarSlett
 7. Hmm. Jeg vet ikke?
  Spotify og jeg er egentlig ikke bestevenner, nemlig.

  SvarSlett

❦ Nature is a language, can't you read?