fredag 22. oktober 2010

Hvordan oppdatere Facebook-statusen sin

Moe spør:

Kan du lære meg hvordan man oppdaterer statusen sin? I seem to have forgotten.Siri svarer:
1. Du må opprette en Facebook-konto. Gå inn på www.facebook.com og registrer deg der. Det skal være lett å se hvordan det gjøres, da feltene du skal fylle inn opptar mer eller mindre hele forsiden. Pass imidlertid godt på at siden du er på er blå. Det er viktig for at informasjonen du registerer (og bildene du eventuelt vil laste opp senere) ikke skal komme på avveie. 
2. Logg inn. Det gjør du i logg-inn-feltet øverst til høyre. Trykk gjerne på 'husk meg'-knappen slik at du slipper å skrive inn innlogginsinformasjonen hver gang du ønsker å gjennomføre en statusoppdatering.
3. Du vil nå se News Feed-siden. Dersom du har opprettet Facebook-bekjentskaper allerede, vil deres statusoppdateringer og utveksling av mindre personlige beskjeder vises. Scroll nedover siden dersom du vil lese mer. Trykk på wall-to-wall dersom du føler at du har havnet midt inn i en samtale og syns det er din plikt å finne ut hva det reelle temaet er. 
4. Dersom du går inn på din egen profil, vil du se dine foregående statusoppdateringer og øvrig kommunikasjon med omverdenen (gitt at du har Facebook-venner som er interessert i samtale, såklart). 
5. Så; statusoppdateringen. Øverst, ganske sentralt, på din egen profil vil du se et hvitt felt der det står 'What's on your mind?'. Det samme feltet vil du kunne se på forsiden (se punkt 3 angående News Feed). Dersom du trykker i dette feltet, er det mulig å oppdatere din egen status. Dette gjøres ved å fylle inn en ordkombinasjon, preferabelt noe som har med 'what's on your mind' å gjøre, men det er ingen nødvendighet. Trykk på 'Share'. Nå vil du kunne se statusoppdateringen din både på din egen profilside og på forsiden. Legg deg på minne at dette er noe alle bekjentskapene dine kan se, så tenk deg godt om før du gjennomfører oppdateringen.
Jeg beklager komplikasjoner som kan oppstå i løpet av prosessen dersom du velger å bruke et annet administratorisk Facebook-språk enn meg. Håper allikevel det ordner seg.
Jeg venter i spenning på en ny statusoppdatering. 

2 kommentarer:

  1. Kva har du på hjartet? Eg har Siri på hjartet. <3

    SvarSlett
  2. Mow, såklart.

    Kvar einaste dag.

    SvarSlett

❦ Nature is a language, can't you read?