søndag 4. juli 2010

❦ Bøker

Her er resten av listen over ting som gjør meg glad. 


Hei, jeg heter Siri,
og jeg er glad i å lese.

Det er kanskje noe man kan gjette seg til dersom man titter innom de to siste innleggene mine (dette og dette), så overraskelsen er kanskje ikke veldig stor når jeg sier jeg vil skrive noen få ord om boklesing denne søndagen.


Jeg vet bare om ett tidsfordriv som aldri synes å trette, og det er lesing.
Roald Amundsen


Etter at jeg lærte å lese, har jeg tydeligvis lest ganske jevnlig. Du vet, type en bok her, en bok der. På biblioteket fikk man diplom dersom man hadde lest femti bøker i løpet av året da man gikk på barneskolen. Noen slike diplomer har jeg. (Oj, vet noen hva det het? Bokorm?). Nei, i bunn og grunn har jeg ingen anelse om hvor mange bøker jeg har lest. Da jeg begynte å lese til særemnet, lagde jeg også en liten bok der jeg skrev opp alle bøkene jeg leser og tiden jeg brukte. Den fylles fremdeles opp med en ny tittel i ny og ne, i tillegg til at lesetiden også skrives inn i bøkene. Liker.


Å lese er for hjernen hva mosjon er for kroppen
Joseph Addison

Jeg er ikke helt sikker på hvorfor jeg leser. Det sies at et hus uten bøker, er som et legeme uten sjel. Egentlig har jeg lyst til å smelte sammen ordtaket og si at bøker er nødvendig for utvikling av seg selv. Helt ærlig blir jeg litt satt ut når jeg møter folk som ikke leser bøker (hei fordommer, dere er nok der pyttelitt). For meg virker det unaturlig å ikke lese. Jeg mener, det står jo så mye fantastisk nedskrevet. Og tross alt, man trenger ikke finne opp hjulet hver gang man skal finne ut av noe. Det holder sikkert med å finne en bok.

..og å lese den, da. 


En bok som ikke blir åpnet er bare en murstein av papir.
Kinesisk ordtak
Og angående selve bøkene; jeg er totalforelesket i gamle bøker. Det er noe av de vakreste jeg vet om. Slitne i kantene, historien til alle som har lest bøkene før mellom permene, kanskje et lite notat her og der, lukten.

7 kommentarer:

 1. du er flink Siri :) føler kanskje litt av dine fordommer kan rettes mot meg, men du skal vite, jeg jobber med saken! men det vet du kanskje allerede.

  SvarSlett
 2. Jeg tror faktisk fordommene heller retter seg mot menneskene jeg ikke kjenner like godt som deg, mhm. Bøker skal du få lese, helt uansett! Hurra.

  SvarSlett
 3. Så. Når har du tenkt å sette deg ned å skrive en bok vi andre kan lese?

  Dag-V

  SvarSlett
 4. og eller å siri? :P

  dag-v

  SvarSlett
 5. Noe sier meg at du ville stoppet å lese etter maks tre sider, rett og slett fordi det ikke var lesbart. Kanskje det beste er å skrive en bok på nettopp tre sider da, så vet jeg at hele leses? Vel, kanskje aldri.

  å?

  SvarSlett
 6. skriv en bok, så lover jeg å lese:)

  dag-v

  SvarSlett
 7. Det skal jeg huske som bare det.
  (Et løfte kan ikke brytes, vet du).

  SvarSlett

❦ Nature is a language, can't you read?