Oppskriften kommer opprinnelig herfra:
- 200 gram fullkornkjeks med blåbær (type Bixit, vet du)
- 70 gram smør
- 6 gelatinplater
- 225 gram sukker
- 3 dl original vaniljekesam
- 3 dl original crème fraîche
- 3 dl cottage cheese
- 2 lime
- 3 dl kremfløte
- 500 gram frosne blåbær
- friske blåbær
Knus kjeksen i en sånn flott maskin man finner på kjøkkenet samtidig som du smelter smøret.
Bland sammen kjekssmulene og smøret..
..og ha blandingen i en springform kledd med bakepapir.
Press godt ut i kantene og sett formen i kjøleskapet.
Legg gelatinplatene i bløt i vann samtidig som sukker, vaniljekesam, crème fraîche og cottage cheese blandes sammen til en jevn blanding.
Tilsett revet limeskall til osteblandingen, samt saften fra én lime.
Ha gelatinplatene over i et vannbad og varm forsiktig til de har smeltet. Søster sier det er mye lettere å bruke gelatinpulver i stedet forresten, men det har jeg ikke helt prøvd enda.
Tilsett gelatinen forsiktig i en tynn stråle i osteblandingen under konstant omrøring.
Visp krem av kremfløten og bland den sammen med osteblandingen.
Tilsett så de frosne blåbærene og ha røren i springformen.
Sett kaken i kjøleskapet i tre-fire timer så massen stivner (helst over natten).
Pynt med friske blåbær (og kryss fingrene for at din kake blir bedre enn min).
hmm, vet ikke helt om jeg tørr prøve meg :P
SvarSlettPrøv da, vel!
SvarSlettDu er flinkere enn meg, vet du.
Bakte du kake i Othilie Tonningsvei mens vi andre sov - for deretter å spise den opp helt alene? :-O
SvarSlettDen så god ut nemlig!
..og jeg klarte å holde det hemmelig ganske lenge også!
SvarSlett