tirsdag 5. oktober 2010

Siri og Hun Fine lager sitrontorsk

I forrige uke satt Hun Fine og jeg på universitetet og hadde (en kanskje ikke fullt så velfortjent) pause. Plutselig sier hun at hun har funnet en kjempefin oppskrift på sitrontorsk, kanskje litt sånn i sammenheng med at jeg ikke skal spise kjøtt i oktober. Så da fant vi ut at vi like godt kunne prøve å lage den. Og det ble jammenmeg godt.

Hun Fine brukte dette for å lage mat til tre mennesker:

  • rundt 300 gram torsk
  • 2 dl vann
  • saft og revet skall av en halv sitron
  • 1 ts salt
  • 2 ts Maizena
  • 1/4 fiskebuljong
  • 250 gram dypfryste erter
  • 1 eggeplomme
  • 1 dl matfløte
  • poteter
Aller først kuttet jeg opp potetene i båter, pyntet dem med litt olje og krydder og satt dem i ovnen på tuhundre grader. Det var faktisk den eneste delen av middagen jeg lagde.

Kjøp fersk og god fisk (eller bare god).

Ta vann, sitronsaft, sitronskall, salt, Maizena og fiskebuljong i en kjele.

Kok opp.

Kutt opp fisken i passe store stykker.

Legg i fisken og la den trekke i ca ti minutter.

Visp sammen eggeplommen og fløten.

Hell ertene over fisken de siste fem minuttene.

Få fisken ut at gryten på et magisk vis og hold den varm mens du har eggeplomme/fløte-blandingen i gryten, rører og venter til den blir fin og tykk. Ha fisken tilbake i gryten.

Ha alt i fine skåler og spis sammen med fine mennesker.


Hun Fine er flink til å lage mat.
Hjerte.


2 kommentarer:

  1. mmmmmmmmmmmmmm... Skulle ønske jeg kunne lage mat!

    SvarSlett
  2. Jeg tror alle kan lage sitrontorsk. Det er superlett! (og godt).

    SvarSlett

❦ Nature is a language, can't you read?