fredag 25. mars 2011

Siri baker Chocolate lovin' spoon cake

en dag kom jeg plutselig over denne kaken på Passion 4 baking-bloggen (åh, jeg får så lyst til å bake noe hver eneste gang jeg er innom) og fordi jeg skulle til sivilisasjonen en tur, tenkte jeg det var den perfekte muligheten til å prøvebake den. so that's what i did, til tross for at det var kjempefint vær (ikke snøstorm) og det nesten gjorde litt vondt å ikke kunne være ute og bake samtidig. godt man kan ta bakepauser og sitte ute i solen, altså !

oppskriften finner du altså på Passion 4 baking under Chocolate lovin' spoon cake. dette er hvordan det gikk med min kake;


jeg lurer på når jeg egentlig ble så gira på å vise frem forberedelsene til baking. kanskje var det da håret mitt ble nytt igjen. who knows. uansett. blomst i håret er fint. 


og så hadde jeg på meg verdens søteste ullgenser. den fant jeg øverst i skapet til mamma.


meningen var vel egentlig å si; håret bortvekk. sånn som da jeg bakte cookies. og alltid, igrunn.


og så frem med bloggen og oppskriften og inspirasjonen.


jeg gjorde ting litt annerledes enn det Manuela har gjort. jeg smeltet smøret på komfyren..


..kuttet opp min 70 % freia-sjokolade..


..og smeltet sjokoladen i smøret. vi har nemlig ikke mikro (på kjøkkenet).


så hadde jeg smør&sjokolade-blandingen i en bolle og hadde i vanilje.


ha i sjokoladepuddingpulveret. jeg brukte freias som man så vidt kanskje ser.


røøøøøør.


så blir det fint.


brunt sukker er noe av det kuleste jeg vet om. 1. det er brunt. 2. det beveger seg. jeg tror det er masse smådyr med en gang jeg heller det ut av posen. og så blir jeg like glad hver gang jeg finner ut at det faktisk er sukker, ikke maur. eller andre skumlere insekter. edderkopper, for eksempel.


ok. hvitt + brunt sukker blandes i.


og så eggene.


og melet. 


og fløten.


fløten lagde så fint mønster at jeg måtte ta med et ekstra bilde.


..pluss et til.


så hadde jeg røren i to former på sånn femten cm i diameter. dette er noe jeg på en måte ikke har i studieland. to like former blir på en måte..tydeligvis ikke helt prioritert å kjøpe. heia hjemme !


..til tross for at jeg her jukset litt og brukte en annen type form på den ene delen, da.

så satt jeg de i ovnen på 180 grader i 35 minutter.


..og ryddet og vasket og smakte litt på røren (nam !)


mens kakebunnene avkjølte seg, lagde jeg sjokoladepudding med halvparten av væskemengden som man egentlig skal bruke. 


jeg puttet halvparten av sjokoladepuddingmassetingen i den ene formen..


..hadde den andre bunnen oppå. og så resten av sjokoladepuddingmassen på toppen.

kaken puttet jeg i kjøleskapet mens jeg dro og kjøpte treningsklær (kjempeironisk nok, eller hva?)

edit; dersom jeg skal lage Chocolate lovin' spoon cake igjen, tror jeg jeg skal lage den med moussen til OJKA-kaka som fyll i stedet for sjokoladepudding. mest fordi jeg tror det blir pyttelitt bedre, og litt fordi jeg ikke liker sjokoladepudding. 


da jeg kom hjem igjen, lagde jeg glasur. smør + brunt sukker + melis. ja, pluss eggehviter !


når man rører det sammen, ser det slik ut. bror lurte på hva slags gugge jeg hadde lagd. i don't blame him.


men så smeltet jeg litt mer sjokolade, denne gangen i mikroen.


o-la-la.
opp i guggen med det, så ser det litt bedre ut.


så var det kakaoen sin tur. (jeg elsker bokser).


oppi med den også.


jeg måtte ha i litt mer melis for at glasuren skulle få en fin konsistens. da den var klar, fikk jeg kavet det i en glasurpose.


kaken stod klar for å bli pyntet, såklart. 


så det var det den ble. 
jeg begynte med sånne stjerner rundt hele kanten.


og så hadde jeg på sølvkuler.
kaken fikk stå i kjøleskapet mens jeg..

..smeltet enda mer sjokolade.


den puttet jeg på plastfilm og satt på verandaen for at den skulle stivne.


sjokoladeflak på toppen !



og det nye skiltet mitt bak. 
'the future belongs to those who believe in the beauty of their dreams' - eleanor roosevelt.
jeg hadde faktisk tenkt å vise frem skiltet uansett, så det var jo litt morsomt at Manuela også har et skilt bak sin kake.

så snart jeg får besøk av noen som vil smake på kaken, skal jeg skrive en pytteliten edit-greie. du vet, hvordan den smakte og sånn. og ta et bilde av hvordan den ser ut inni. minst ett. 
ehm. håper folk blir glad av kaken min, da. 

ok, edit; 


et kveldsmørkt bilde av den mektigste kaken jeg noen gang har spist (til og med mektigere enn Chocolate peanut butter cake). men herregud, nam. utropstegn !

6 kommentarer:

  1. Den var super nyddelig Siri, så gøy med steg for steg bilde og den skilten helt perfekt
    Dette kan du så imponert
    klem fra Manuela

    SvarSlett
  2. tusen takk for hyggelig kommentar ! nå står kaken i kjøleskapet, og jeg gleder meg virkelig til å smake. ser allerede frem til neste oppskrift fra bloggen din jeg skal prøve meg på (:

    SvarSlett
  3. Åhr den kaka så ut til å være en til å dø for. Søt blomst i håret også :D

    SvarSlett
  4. hoho, jeg tror kanskje det er akkurat det det var. vi var seks stykker og klarte ikke spise opp en fjerdedel av kaken en gang, noe som skal godt gjøres når den ikke er større enn 15 cm i diameter. fantastisk godt, da !

    tusen takk, forresten. man må jo nesten ha blomst i håret når det er så fint vær, o-lala.

    SvarSlett
  5. Hei kan jeg få alt mål ingredients. Det er veldig fint mpte du fortalte alt men stå ikke ingredients mål.
    Takk

    SvarSlett
  6. Hei :) Har du oppskriften til denne? Den er ikke tilgjengelig på den andre siden lengre..

    SvarSlett

❦ Nature is a language, can't you read?