mandag 9. august 2010

Lise baker focaccia

Jeg kan ikke bake focaccia. Hver eneste gang jeg prøver, blir det mislykket (se her, for eksempel). De blir tunge, flate, smakløse eller seige. Søsteren min derimot, baker helt himmelsk focaccia, alltid perfekt. Derfor ble jeg med på kjøkkenet for å se hva hun gjør for at resultatet alltid blir vellykket. La oss se;

For å lage et langpannebrød, sier hun man trenger:
1 pakke fersk gjær
1 liter lunkent vann
20 gram salt
1 kilo hvetemel
en god olivenolje
grovt salt


Smuldre opp gjæren i en bolle. Søster bruker en egen 'focacciabolle' fordi hun har funnet ut at størrelsen er perfekt til å finne ut når deigen er ferdig hevet.

Hell i det lunkne vannet (ikke varmere enn 37 grader, vet du) og rør ut gjæren.

Ha i saltet.

Tilsett melet..

..og bland alt sammen. Deigen skal være temmelig rennende!

Bre plastfolie over deigen for å beholde fuktigheten under heving.

Sett en stikk rundt kanten på bollen slik at deigen ikke hever over kanten og griser til alt mulig rundt..

..men la det være en liten glippe åpen så strikken ikke spretter av på grunn av all luften.

Mens deigen hever, finner du frem en langpanne, bakepapir og et godt, grovkornet salt. Og skru på ovnen da, på 250 grader.

Jeg fikk brått ingen bilder av den ferdig hevde deigen fordi jeg var på butikken, men den skal heve i omtrent førtifem minutter. Den blir stor og er fremdeles seigseigseig. Og full av luft!

Fordel deigen i langpannen..

..drypp en god olje over deigen..

..og dryss litt salt på.

Så stekes det på 250 grader i 25 minutter.

La det avkjøles på rist før det skjæres opp i biter. 


Nam!

3 kommentarer:

  1. Indeed, Søster er alt for flink til å bake. Kanskje du er en like flink focacciabaker? Prøv da, vel. (:

    SvarSlett

❦ Nature is a language, can't you read?